Hjemløse med overskud

Århusianske hjemløse maler billeder for at sælge dem på auktion. Overskuddet går til brugerne af Perron 4 i Randers

Perron 4 i Randers modtager overskuddet fra auktionen.

De socialt udsatte, som bruger værestedet Perron 4 i Randers, kan se frem til at få en gave fra en noget uventet kant. Nemlig fra de hjemløse i Århus.

I dag går de århusianske hjemløse i gang med at male sammen med billedkunstneren Lise Thilo. Og når billederne sidst på ugen bliver solgt på auktion, går overskuddet ubeskåret til Perron 4.

Pædagogstuderende står bag

Bag initiativet står en gruppe studerende fra Pædagoguddannelsen Peter Sabroe, hvor de i øjeblikket arbejder med et projekt om fattigdom

- Normalt er det meget svært som hjemløs at give noget til andre, men på den her måde får de mulighed for at give en gave. Vi ved selvfølgelig ikke, hvor mange penge, det bliver til, men der vil komme penge ud af det, forklarer en af initiativtagerne Peter Rasmussen, i en pressemeddelelse, og uddyber at Perron 4 blev valgt som gavemodtager, fordi han havde hørt, at stedet skal spare på de kommende budgetter.

Der er fernisering på billederne fredag kl. 11.00 i FO Aarhus' lokaler på Frederiksgade.

Billederne sælges efterfølgende på auktion. Det foregår på Rådhuspladsen kl. 12.00, hvor borgmester Nicolai Wammen er auktionarius.