Hjemløse til nytårstaffel: Menuen er den samme som dronningens
Aarhusianske hjemløse får torsdag serveret en middag, der er en dronning værdig
Terrin af kammusling, farseret vagtel og rubinsteinkage. Det lyder ikke umiddelbart som en menu, der bliver serveret på et værested, men denne torsdag er en undtagelse.
- Det er første gang, jeg får noget så fint at spise, lyder det fra Cilie Markussen til TV2 ØSTJYLLAND.
Læs også
Værestedet i Jægergårdsgade i Aarhus slår nemlig dørene op til nytårstaffel for byens hjemløse med en trerettersmiddag, der er en tro kopi af menuen til Dronningens nytårstaffel sidste år.
- At føle sig fin er noget, vi allesammen fortjener at prøve. Ikke mindst mine brugere hernede, der ellers har en hård hverdag, siger Lone Karby Simonsen, der er medarbejder på Værestedet i Jægergårdsgade, til TV2 ØSTJYLLAND.
Det er tredje år i træk, at Værestedet kan invitere deres brugere på en ekstraordinært fin middag.
- Der er altid god opbakning, og det er en rigtig vigtig dag, fordi brugerne hernede ellers ikke har overskud eller mulighed for at tage en dag, hvor de forkæler sig selv eller går på en lækker restaurant, siger Lone Karby Simonsen.
Pengene kommer fra danskerne selv
Det er takket være donationer fra helt almindelige danskere via hjemmesiden hungry.dk, at Værestedet torsdag kan servere royal mad for de hjemløse.
På hjemmesiden er den en give-away-knap, hvor kunderne i forbindelse med deres egen bestilling af mad også kan bidrage til at mætte de hjemløse.
Sidste år blev der samlet næsten 200.000 kroner ind, og nogle af pengene går til dagens arrangement i Aarhus.
- Det er en madoplevelse, som i gamle dag var forbeholdt det fine borgerskab eller samfundets top, men hvorfor skulle de hjemløse ikke også have mulighed for at opleve det, når vi nu kan hjælpe til det, siger Rune Risom, der er administrerende direktør i Hungry.dk, til TV2 ØSTJYLLAND.
Sætter pris på god mad
Selvom menuen er tilberedt af en Michelin-kok, har Joe Ørum, der er bruger af Værestedet, helt styr på, hvad det er, han skal have serveret.
- Farserede vagtler det er noget med nogle små fugle, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Læs også
Han sætter stor pris på, at der er blevet kælet for menuen til nytårsaften.
- Jeg kan godt lide god mad. Jeg er selv uddannet slagter, og jeg ville gerne have været kok, siger Joe Ørum.
Dagen handlede om mere end blot god mad
Maden virkede til at være en succes til arrangementet.
- Det her er meget fint, og så er det gratis. Det er fantastisk, siger Bjarne Thykjær Poulsen, der er bruger af Værestedet, til TV2 ØSTJYLLAND.
For ham handlede dagen dog om mere end blot god mad.
- Det betyder meget for mig, at jeg kan komme et sted, hvor der er sammenværd med andre mennesker. Det er i virkeligheden det, som det handler om, forklarer han.