- Hjælper ikke bare med en masse regler

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning mener, at der er behov for en snak om skolekultur, for at undgå elevernes grænser bliver overskredet i forbindelse med forskellige ritualer

02:22

1 af 2

Den seneste tid er der kommet flere historier frem i medierne om gymnasier med ritualer, arrangementer eller regler af seksuel karakter, som har fået elever til at udstille sig selv på den ene eller anden måde. Også i eksempelvis Horsens har gymnasiet erfaringer med disse hændelser. Det åbner debatten om, hvordan sådan noget stoppes.

- Jeg synes, at det at det bliver ved, vidner om, at der ikke er blevet grebet ind i tide. Der er behov for nogle rammer, men det er vigtigt ikke bare at lave en masse regler. Der skal snakkes om, hvilken skolekultur vi ønsker, mener formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Veronika Ahrensbøll Schultz.

Gymnasierektor vil nu forbyde nøgenscener

Hun medgiver, at der også ligger et ansvar hos eleverne - især de ældste - for at sikre et trygt læringsrum for alle.

Ikke forbud

- Som ny elev kan det være svært at sige fra, fordi man gerne vil passe ind og ikke træde udenfor. Derfor bør lederne også gribe ind, siger Veronika Ahrensbøll Schultz.

Formanden synes samtidig ikke, at et totalt forbud mod eksempelvis nøgenhed eller videooptagelser er vejen frem.

Unge narkotestes til festerne på Grenaa Gymnasium

- Der skal være plads til humor, men uden at det bliver grænseoverskridende for nogen. Det hjælper heller ikke noget at trække ting ned over hovedet på eleverne, forklarer hun.

Du kan se et længere interview med Veronika Ahrensbøll Schultz øverst i artiklen.