Hjælper folk i arbejde

Nøjsom støtter folk på vejen mod et job

02:24

1 af 2

Projekt Nøjsom i Skanderborg hjælper personer, som har vanskeligheder og derfor kræver specielle hensyn, med at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

- Det har været helt fantastisk, at nogle har villet give mig chancen, siger Claus Arberg, der er medarbejder på Kompetencecenter Skanderborg.

Han er maniodepressiv og kan derfor ikke klare en almindelig arbejdsuge på 37 timer.

- Jeg har som regel mest energi og livslyst om morgen. Jeg har været sygemeldt i lang tid, og jeg kan ikke arbejde så lang tid af gangen, siger Claus Arberg.

Han er en af de 21 personer, der er med i projektet. De laver alt lige fra brugskunst, tøj og delikatesser, som alt sammen sælges i butik Nøjsom i Skanderborg.

På genbrugsprojektet Nøjsom tager de hensyn til de ansattes vanskeligheder, men man stiller også krav til den enkelte.

- Vi vil give de mennesker, som har rigtig svært ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet, en god chance. De er medarbejdere hos os, og dermed stiller vi også medarbejderkrav til dem og har nogle forventninger, siger Anette Messerschmidt Søgaard, som er afdelingsleder på Kompetencecenter Skanderborg.

Meningen med projektet er, at de 21 medarbejdere på sigt kommer tilbage på arbejdsmarkedet.

Og det håber Claus Arberg også, at han kommer.

- Ja, det håber jeg, men det skal stadig være på fleksvilkår, som det er nu, for jeg er ikke i stand til at levere en fuldarbejdsdag, siger han.

Anette Messerschmidt Søgaard fortæller, at det allerede er lykkedes for flere af medarbejderne at komme i arbejde, og at endnu flere er på vej ud på arbejdsmarkedet.

Du kan se hele indslaget i i videoen over artiklen.