Hjælpen er på vej - måske

Desperate beboere sætter lid til ny minister

01:48

1 af 2

Beboerne i Langkastrup og Uggelhuse ved Randers kan nu måske begynde at ane lys for enden af den klimatunnel, de har befundet sig i i årevis. Noget kan nemlig tyde på, at den nye klimaminister, Rasmus Helveg Petersen (R), vil komme dem til undsætning.

Ejendommene i området er tilsluttet det lokale varmeværk, som er tvunget til at bruge dyrt naturgas, og den regning ryger videre til værkets forbrugere. Det betyder at husene i Langkastrup og Uggelhuse er blevet stort set usælgelige, og derfor må borgerne i de to landsbyer blive - og betale.

Men i dag kom energiministeren med et lille håb til østjyderne. Det er barmarksværkerne, som ministeren vil komme til undsætning. Men det kommer til at tage tid, og det er ikke fastlagt, hvordan de skal hjælpes. Og imens får de stadigvæk skyhøje varmeregninger i det lille samfund. Derfor er de ikke imponerede.

- Hver gang, der kom en ny energiminister, har jeg sagt; så, nu bliver det godt. Men nej, siger Karsten Damsgaard, der bor i Langkastrup, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere i indslaget øverst på siden.