Hjælp til skrig og skrål

Kommune har succes med kurser til forældre

Foto: Colourbox

Det kan være en udfordring at håndtere hysteriske og skrigende børn. Det har sundhedsplejen i Randers Kommune måtte erkende efter flere henvendelser fra forældre.

Derfor har kommunen gennem de seneste to år tilbudt forældre til børn på to-tre år et kursus i at komme igennem de daglige udfordringer.

Mange forældre vælger at takke ja til tilbuddet, for det kan være hårdt at være forældre til børn i trodsalderen, fortæller sundhedsplejerske Bodil Bach:

- Forældrene til børn i den her alder synes tit, det er rigtig svært, fordi de bliver meget udfordrede i situationer omkring for eksempel spisning eller søvn. Så de har brug for at få noget information og konkret viden, og ikke mindst udveksling med andre forældre, så de oplever, at andre tumler med de samme problemer, og at det ikke er dem, der fejler som forældre, hvis barnet er umuligt.

Forælder: En stor hjælp

En af de forældre, som valgte at takke ja til kommunens tilbud om et kursus, var 31-årige Natasja Børsting. Hun er mor til tre-årige Christian og et-årige Elias.

For hende er det en daglig kamp hver gange børnene skal sove, og her kan kurset være en nyttig hjælp:

- Jeg synes, jeg får en masse god viden, som jeg kan tage med hjem og bruge til noget. Jeg synes især, det er rigtig spændende at høre lidt om, hvordan børn på den alder tænker, for så er det nemmere at sætte sig ind i, hvorfor de gør, som de gør. Det tror jeg ikke, der er mange forældre, der lige ved, siger Natasja Børsting.

På kurset får Natasja Børsting og de andre forældre gode råd om problemhåndtering og får mulighed for at dele erfaringer med hinanden.