Hjælp til rygpatienter

Nyt rygcenter i Silkeborg hjælper langtidssygemeldte med at komme hurtigere tilbage i arbejde

Patienter med længerevarende rygsmerter, som ikke kan få stillet en diagnose, kan cykle længe rundt i det danske sundhedsvæsen uden nogensinde at få den hjælp, de har brug for.

Derfor indviede Silkeborg Centralsygehus mandag et center, som specielt tager sig af patienter, som er sygemeldte på grund af rygsmerter.

- Der findes en gruppe patienter, som ikke har tydelige tegn på en "rigtig rygsygdom". Disse patienter venter ofte meget længe på at blive undersøgt og lever derfor en kummerlig tilværelse med smerter, usikkerhed og længerevarende sygemelding, siger lederen af det nye Center for lidelser i bevægeapparatet, overlæge Ole Kudsk Jensen.

På centret vil rygpatienterne få et samlet behandlingstilbud, der omfatter samarbejde mellem læger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, socialrådgivere og socialmedicinere.

Ifølge sygehusdirektør Henning Vestergaard er målet ikke bare at at forbedre livskvaliteten for en stor gruppe patienter.

- Det er helt klart også vores ambition, at de sygemeldte patienter kan komme hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet, og dermed kan der blive tale om en betydelig økonomisk gevinst både for den enkelte og for samfundet, siger han.

Seks kommuner er med til at finansiere centret, og derfor er tilbudet i første omgang rettet mod patienter fra Silkeborg, Ry, Hammel, Galten, Gjern og Them.