Hjælp til familier med syge børn

Familier med alvorligt og uhelbredeligt syge børn får nu tilbud om hjælp til at håndtere den svære situation

02:27

1 af 2

Region Midtjylland vil med det ny Projekt Familie-Fokus hjælpe familier, der har et barn med en alvorlig sygdom eller et svært handikap, og det handler først og fremmest om at hjælpe familier i dagligdagen.

Familierne får mulighed for eksperthjælp fra for eksempel psykologer, pædagoger eller sygeplejersker i hjemmet eller uden for hjemmet.

- Vi tilbyder, at der er en tværfaglig gruppe af specialiserede personaler, der ved, hvad de snakker om og som individuelt tilrettelægger nogle forløb for de her familier, fortæller Bodil Kloborg, der er projektleder ved Familie-Fokus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Årets Østjyde: Sådan vil jeg hjælpe syge børns søskende

Simon Rolighed er et af de børn, der kæmper med sygdom, og han lider af en sjælden form for epilepsi. Han kan have dage med mange anfald, og der kan være dage, hvor han ikke får anfald, men han er i gennemsnit indlagt hver 8.-10. dag.

Hans familie er nogle af de første, der har takket ja til at komme ind under Projekt Familie-Fokus, og hans mor, Henriette Rasmussen, ved godt hvad hun håber at få ud af det.

- Vi håber at få mere viden med og nogle redskaber til praktiske ting herhjemme som familie. Det tærer jo også på parforholdet, at vi skal have øjne på Simon 24-7, fortæller Henriette Rasmussen.

Se hele indslaget ved at klikke på ovenstående video.