Hjælp på vej til madpakkesmørere

Socialministeren mener ikke, at forældre, som smører madpakker til deres børn, skal underskrive en kontrakt med Århus Kommune.

Socialminister Karen Elleman er nu kommet med en klar udmelding om det bureaukrati, der har indfundet sig på madområdet i Århus Kommunes børneinstitutioner.

Forældre, som afviser den mad, der serveres i institutionerne og gerne selv vil smøre madpakker til deres børn, skal således underskrive en seks siders kontrakt med kommunen, fordi de med den nye kostordning er blevet leverandører af mad.

Men det er ikke meningen, skriver Karen Elleman i et svar til Socialdemokraternes folketingsmedlem René Skau Björnsson.

I svaret lydet det ifølge socialdemokraten blandt andet:

<i>"Det kan dog oplyses, at det aldrig har været lovens hensigt, at forældre skulle være leverandører af madpakker og på den baggrund pålægges yderligere opgaver i relation hertil.

For så vidt angår hygiejnestandarder har jeg fra Fødevarestyrelsen, som er myndighed på fødevarelovgivningens område, fået oplyst, at når forældre laver madpakker til deres eget barn, ligger dette uden for fødevarelovgivningens område. Forældrenes madpakke til deres eget barn er således et privat anliggende, som det altid har været, uanset om forældrene modtager betaling for det eller ej."</i>

- Jeg er tilfreds med den meget klare melding fra ministeren på området - nu mangler vi bare en helt klar melding fra Århus kommune om at de helt vil droppe kontrakter med forældre der selv vil lave mad. Der skal efter min mening ikke laves aftaler om indhold, næringsværdi, tavshedpligt osv. Det må være et forældreansvar at sikre, at også den hjemmelavede mad er ok, skriver René Skau Björnsson i en pressemeddelelse.