Hjælp på vej - måske

Desperate borgere på vej i økonomisk ruin

01:54

1 af 2

Der kan nu endelig være hjælp på vej til forbrugerne hos kraftvarmeværket Uggelhuse-Langkastrup. I flere år har de betalt fire gange så meget for varmen end gennemsnittet i Danmark, fordi de er tvunget til at fyre med dyr naturgas, som, siden værket blev bygget for mange år siden, er blevet dyrere og dyrere.

TV 2 | ØSTJYLLAND har tidligere beskrevet, hvordan de høje elpriser har store konsekvenser for beboerne i området.

Se også: Varme: 42.000 kroner om året

Byrådet kan ikke gøre meget selv, så de har sendt et brev til fire lokale folketingsmedlemmer. Og nu vil flere af dem forsøge at komme de hårdt plagede fjernvarmekunder til undsætning. Én af dem er Torben Hansen (S).

- Jeg kan garantere, at jeg tager fat i Socialdemokratiets klima- og energiordfører i den kommende uge, og at jeg også tager henvendelsen videre til ministeren, siger Torben Hansen, der er MF for Socialdemokratiet i Randers, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Torben Hansen vil dog ikke sætte nogen tidshorisont på eventuelle forandringer. Men i Uggelhuse-Langkastrup er situationen nu så alvorlig, at folk ikke kan betale regningerne og snart må gå fra hus og hjem. Og de mener, at løsningen er enkel; de vil fritages fra den nuværende tvang til at bruge gas.

Se mere i indslaget øverst på siden.