Hjælp med at se efter fisk og tang

Verdensnaturfonden vil have alle til registrere deres fund i en app

Her ses en savgylte fotograferet ved Amager Strand.

Går du en tur på stranden ved Grenaa, er på fisketur i Aarhus Bugten eller dykker efter krabber og muslinger ved Henne Strand nær Odder?

Så husk lige at have din mobiltelefon i nærheden, lyder det nu fra Verdensnaturfonden (WWF).

I dag bliver der nemlig lanceret en helt ny app til mobiltelefonen, som hedder 'Opdag havet'. App'en er et redskab til at få kortlagt dyrelivet i de danske farvande.

75 forskellige arter af fisk, tang, krebsdyr og skaldyr optræder og kan med få klik registreres.

Hos Verdensnaturfonden håber man, at østjyderne og resten af danskerne vil tage godt imod initiativet. Der er nemlig alt for lidt viden om, hvordan livet er under havoverfladen i Danmark:

- Den viden, vi indsamler i dette projekt, vil klæde os endnu bedre på i kampen for beskyttelse og bevaring af havets arter. Så hver eneste registrering i Opdag Havet'app'en er værdifuld, siger projektleder Mette Blæsbjerg i en pressemeddelelse.

De forskellige dyrearter bliver inddelt i to hovedkategorier alt efter, om dyrene er fundet i strandkanten eller i havet.

Registreringerne havner i sidste ende på bordet hos Verdensnaturfonden, som sammen med forskere på Københavns Universitet vil analysere dataene for at få mere viden om havmiljøet.