Hittehest får nyt hjem

En 13-årig gammel vallak skal nu gøre livet sjovere for børnene på Legepladsen Bispehaven i det vestlige Århus.

En omflakkende tilværelse er slut for hittegodshesten. Politiet har opgivet at finde den 13-årige vallaks ejer. Hesten foræres væk til et godt formål og får nye græsgange på Legepladsen Bispehaven i Århus V.

Det skriver Århus Stiftstidende.

En omflakkende tilværelse for hittegodshesten, der blev fundet på en mørk vej i Norsminde for halvanden måned siden, er slut. Den 12-13-årige vallaks ejer er sunket i jorden. Østjyllands Politi forærer i dag - i den gode sags tjeneste - hesten til Legepladsen Bispehaven i Århus V.

- Vi kan love, at den får et godt og hyggeligt liv her hos os sammen med vores nordbakke Sille og vores gæs, høns, geder og får, siger Alice Sorgenfrei, lederen af Legepladsen Bispehaven, til stiften.dk.

Den professionelle travkusk Thomas Bonde fandt den vildfarne hest 31. marts, da han en sen aftentime var på vej hjem fra løb.

Han kørte den til Jelshøj Heste¬klinik, hvor den siden er blevet passet og plejet, mens Hittegodskontoret - forgæves - har forsøgt at finde ejeren. Mysteriet er ikke blevet løst, selv om flere vidner henvendte sig om, at de muligvis kendte ejeren.

- Vi kan nu fastslå, at det ikke er lykkedes at finde ejeren, og at det heller ikke vil ske, siger politiadvokat Rasmus Blaabjerg fra Østjyllands Politis ledelsessekretariat.

- Hestens værdi er så ringe, at det ikke kan dække omkostningerne ved et salg på en auktion. Vi har ifølge reglerne mulighed for at give den videre til almennyttigt formål, og det gør vi så, siger politiadvokaten til stiften.dk.