Historisk svært for Randers FC

Randers har aldrig mødt bedre hold

01:04

Foto: Randers FC

1 af 2

Modstanden kunne dårligt være blevet hårdere, end den bliver, når Randers FC hjemme mod Rubin Kazan torsdag aften gør sit fjerde forsøg på at trænge ind i Europa Leagues gruppespil.

For en uge siden slog gæsterne FC Nordsjællands overmænd fra Zenit med 2-1, og for kun et halvt år siden skulle de helt frem til Europa Leagues kvartfinaler, før Chelseas senere vindere slog dem ud.

Alligevel sidder både direktør Jacob Nielsen og klubbens spillere klar med en følelse af, at de kan gøre noget overraskende.

- Jeg vil mene, det er det stærkeste hold, vi har mødt, selvom vi også har været oppe mod HSV og Fenerbahce, og vi kunne ikke have fået en meget sværere modstander. Det er pisseærgerligt, for nu at sige det lige ud, for jeg vil 100 gange hellere i gruppespillet end have en stor oplevelse mod Swansea eller en hård modstander som Rubin Kazan. Men når det er sagt, så har jeg en okay følelse i maven, siger Jacob Nielsen.

Tre mislykkedes forsøg

I tre forsøg er det endnu aldrig lykkedes Randers at trænge sig vej ind i et gruppespil, hvilket truppen i denne sæson måske ville være mere klar til end nogensinde.

- Selvom vi ikke har spillet Champions League, så har vi mange spillere med international rutine fra landshold og tidligere klubber. Christian Keller, Jonas Kamper og Mikkel Andersen for nu bare at nævne nogle. Det giver mig en vis tryghed, og der er noget, der siger mig, at vi kan overraske. Men det bliver svært, siger Jacob Nielsen.

Er før blevet slået af Rubin Kazan

Kampen bliver vist på en sportskanal og forventes at få op mod 4 mio. russiske seere, og står det til Mikkel Andersen, der har stor international rutine, uden dog at have spillet europæisk, kan de se deres hold forlade banen uden scoringer.

- Vores mål er selvfølgelig at få et godt udgangspunkt, så der er noget at spille for, når vi skal til Rusland, så et clean sheet ville være et godt sted at begynde, siger målmand Mikkel Andersen, der trods i omegnen af 100 kampe for blandt andet Brighton, Bristol Rovers og Portsmouth altså debuterer i Europa League.

- Det bliver en ny og spændende udfordring for mig. Jeg ved ikke, hvad der venter mig, og jeg kan godt mærke, jeg er ekstra fokuseret. Når det så er sagt, så er det også vigtigt, at man ikke gør det til mere end det er, og vi har heller ikke fokuseret mere på den end på Superliga-kampene, siger Mikkel Andersen.

I et lidt andet, men dog beslægtet spil, tabte Randers FC for to år siden til Rubin Kazan, da de måtte se sig slået af russerne i kampen om midtbanespilleren Sergei Kislyak, der meget vel kan være på banen for det gæstende storhold. Torsdag aften kan Randers vise, at han tog fejl i sit valg.

Kampen spilles torsdag aften klokken 18.30.

I indslaget øverst på siden kan du høre Ronnie Schwartz fortælle om morgendagens modstander.