Historisk satsning

Aarhus Teater giver plads til ny dansk dramatik

Aarhus Teaters direktør, Mick Gordon, og Danske Dramatikeres formand Jesper B. Karlsen har netop underskrevet en historisk aftale, som gør det muligt at udvikle ny dansk dramatik massivt.

Aarhus Teater forpligter sig til at udvikle og opfører mindst 12 helt nye værker på teatrets små scener. Til gengæld får teateret stykkerne til en billigere pris.

Ideen med den nye aftale er med til at modne nye, danske dramatikere. Og vække et engageret og større publikum til den nye danske dramatik i det hele taget.

- I Danske Dramatikere er vi meget glade for at kunne lave denne forsøgsaftale med Aarhus Teater. Vi håber og tror, at aftalen vil generere spændende og underholdende dramatik, der kan være dagsordensættende og give mod- og medspil til et større og engageret publikum. Samtidig tror og håber vi på, at forsøgsaftalen vil give et løft til danske dramatikere og teatre, så vi får flere og nye dramatikere, samt at der simpelthen bliver skrevet mere dramatik på dansk til en dansk og international og globaliseret virkelighed. Det har vi brug for, siger Formanden for Danske Dramatikere, Jesper B. Karlsen i en pressemeddelelse.

Den nye aftale er fireårig og træder i kraft fra sæson 2014-15.