Historien om Isabella og Moffe er smuk og rørende

Ung østjysk kvinde flytter sammen med sin 91-årige morfar. Nu strømmer det ind med kærlige beskeder på Facebook

02:34

Historien om 91-årige Svend Aage Jensen og barnebarnet Isabella Alberte Hedeager, der snart skal flytte sammen for anden gang, er gået viralt, og danske og udenlandske står nærmest i kø for at fortælle deres historie, ligesom det vælter ind med kærlige beskeder til de to fra nær og fjern.

Fredag fortalte vi på TV 2 | ØSTJYLLAND om vores journalistpraktikant Isabella Alberte Hedeager og hendes morfar Svend Aage Jensen - også kaldet Moffe. 

Læs også Isabella flytter sammen med sin 91-årige morfar

 - Mange skriver, at det er en fantastisk historie, men for os er det jo ikke noget fantastisk, siger Isabella Alberte Hedeager dagen derpå, og Svend Aage Jensen tilføjer:

- Nej, det er helt naturligt, siger han.

Men ikke desto mindre er det gennem hele lørdagen væltet ind med kommentarer på Facebook, hvor folk kaster deres kærlighed på de to hovedpersoner og deres særlige bånd.

03:39

VIDEO: Se eller gense historien fra fredag om Isabella og Moffe

Luk video

- Kæmpe respekt for det hun gør! Glæden stråler i øjnene på "Moffe", skriver en bruger.

- Smukt og rørende, lyder det fra en anden af de flere end 300 personer, som har kommenteret opslaget.

- Det er nok fordi, de synes, at det er et godt forbillede, vi giver, siger Svend Aage Jensen, da han lørdag sidder sammen med barnebarnet og kigger de mange kommentarer igennem.

Læs også Viggo Sommer: Ensomhed er en folkesygdom

- Jeg satte i forvejen pris det, vi har, men på en eller anden måde, når jeg ser på reaktionen fra folk, føler jeg, at jeg virkelig bare skal nyde det endnu mere og værne endnu mere om det, fordi jeg føler, at vi er heldige, siger Isabella Alberte Hedeager.

Der har været stor interesse for historien på nettet, og TV 2 | ØSTJYLLANDS opslag på Facebook med historien er nået ud til flere end 500.000 på det sociale medie, ligesom danske, svenske og norske medier lørdag har taget kontakt til dem for at fortælle historien.

91-årige Svend Aage Jensen mistede for fire år siden sin hustru Marie efter længere tids sygdom, og ensomheden bankede på døren ved hans tomme hus i Højberg i Aarhus.

Heldigvis for ham bankede hans nu 25-årige barnebarn Isabella Alberte Hedeager også på. 

- Jeg tror, at det var dagen efter, at min mormor døde, at vi sad og snakkede. Så sagde han, at nu var der ikke nogen, der havde brug for ham mere, fortæller Isabella Alberte Hedeager, som derfor flyttede ind hos ham og boede der i to år.

Læs også 'Moffe' i mediemøllen: En lang men god dag

Siden flyttede hun ud af huset i Højbjerg og sammen med sin kæreste Emil i en lejlighed i Aarhus.

Men så en dag under et besøg hos morfar Moffe fik Isabella Alberte Hedeager en idé. Hende og Emil kunne flytte ud i huset, og så kunne de alle tre bo sammen. Og den idé var kæresten med på, så om en uge bor Isabella Alberte Hedeager og hendes morfar igen under samme tag.

Gennem årene har de to ikke kun boet sammen, de har også været rejsekammerater og rejst rundt i verden sammen.

Herunder kan du se en video fra deres tur til Filippinerne, og øverst i artiklen kan du høre mere om, hvordan de to har reageret på den enorme interesse, der har været for deres historie.