Hip hurra for Helmig!

Thomas Helmig fylder 50 år i dag

Foto: Danmarks Smukkeste Festival

Den danske popkonge Thomas Helmig fylder 50 år i dag.

Den aarhusianske sanger startede sin musikalske karriere i soul- og funkgruppen i 1983 Elevatordrengene. Men i 1985 gik han solo med albummet "Thomas".

Helmig har gennem sin karriere solgt mere end 1,5 millioner albums og er den dansker, der har modtaget flest priser ved Danish Music Awards gennem tiderne.

Over årene har den aarhusianske charmør smeltet tusindvis af kvindehjerter med sange som Stupid Man, Det Er Mig Der Står Herude Og Banker På, Malaga og Nu Hvor Du Har Brændt Mig Af.

Kvinderne i Helmigs liv

I privatlivet har Helmig også smeltet flere kvindehjerter; I 1986 blev han gift med den berømte sangerinde Søs Fenger i Egå Kirke i Aarhus. Men ægteskabet var kortvarigt, og allerede et år senere blev de skilt.

I 1991 fandt han så sammen med topmodellen Heidi Andersen, som han blev gift med og fik datteren Ida Marie sammen med. Men allerede to år efter deres bryllup meddelte parret, at de skulle skilles.

Kort tid senere fandt han sammen med den tidligere fotomodel Renée Toft Simonsen. Og i 1998 blev de forældre til sønnen Hugo. Helmig og Simonsen blev gift i år 2000. Men i 2013 meldte parret ud, at de skulle skilles efter 17 års samvær heraf 13 år som ægtefolk.

I juli i år lød meldingen dog, at Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig igen dannede par.

Nyd en af Thomas Helmigs store hits, Stupid man, her: