HF hitter i Randers

Oplever markant stigning i antallet af ansøgere

I forhold til sidste år har 25% flere ansøgere søgt ind på uddannelsen, dermed forventer Randers HF & VUC at oprette en ekstra klasse på Nålemagervej.

I alt 288 ansøgninger var tikket ind hos Randers HF & VUC, da fristen udløb 15. marts for at søge om optagelse på det toårige HF til sommer.

Det er 25 procent flere end sidste år, hvor skolen modtog 231 ansøgere, som efter sommerferien blev til syv 1. HF-klasser med i alt 208 kursister.

Skolen har oplevet en jævn stigning i antallet af ansøgere til det toårige HF siden 2007, men det er første gang siden begyndelsen af 1990'erne, at skolen forventer at skulle rumme otte 1. HF-klasser.

- Når vi har flere ansøgere, afspejler det blandt andet, at ungdomsårgangene er større i disse år end tidligere, siger rektor Bertel Pedersen.

Den økonomiske krise har også indflydelse på, at flere søger mod HF efter at have været væk fra skolesystemet i en periode.

De vil forbedre deres kvalifikationer og på den måde ruste sig til arbejdsmarkedet eller videre uddannelse. Men den største vækst i ansøgertallet i år består af de kursister, der kommer direkte fra 10. klasse.

Det er dog stadig sådan, at størstedelen af ansøgerne, nemlig omkring 60 procent, ikke kommer direkte fra folkeskolen.