Hestene tager cyklerne

Spillerne fra Randers FC deltager i den landsdækkende kampagne "vi cykler til arbejde"

Randers FC er med i frontgruppen med at promovere cykling til arbejde. Genrefoto

De er ret gode til at sparke til en bold, superligaspillerne fra Randers FC. Men hvor gode er de til at trampe i pedalerne?
 
Det får vi svaret på i det kommende stykke tid, hvor holdet deltager i den landsdækkende kampagne "vi cykler til arbejde".

Cykelambassadør for Randers Cykelby Søren Pedersen har overtalt sine medspillere til at deltage i kampagnen. Og spillerne har også sagt ja til at få testet, hvor gode cykelben de egentlig har.
 
Bøde for at tage bilen
- Vi vil gerne bruge vores position som kendte fodboldspillere til at sprede budskabet om vigtigheden ved at folk bruger cyklen som transportmiddel, fordi det er sundere og bedre for miljøet. De fleste spillere i Randers FC inklusive mig selv kører i bil til træning, og det er slut nu. Vi skal cykle, og vi har vores eget interne bødesystem for dem, der lader cyklen stå og tager bilen. Min egen dreng skubber også til mig, for at vi skal cykle mere sammen, så denne kampagne vil helt sikkert medvirke til, at jeg cykler mere i fremtiden også sammen med min familie, siger Søren Pedersen i en pressemeddelelse.
 
Det er ikke kun spillerne på superligaholdet, der melder sig til kampagnen "Vi cykler til arbejde".

Direktør for Randers FC, Jacob Nielsen har også fundet cyklen frem:
 
- Vi er en sportsklub, og det derfor nærliggende, at vi bakker op om en kampagne, der fremmer sundheden. Fodboldspillerne er rollemodeller for unge mennesker, og vi håber derfor, at de unge følger spillernes eksempel og begynder at cykle mere. Til daglig kører jeg i bil til arbejde, da jeg har mange møder, der foregår ude i byen, men i maj måned cykler jeg. Jeg vil låne en bil, når jeg skal til møde. Det er jo en mulighed, jeg får, for at teste om det kan lade sig gøre fremover at cykle hver dag til arbejde, siger Jacob Nielsen i en pressemeddelelse.
 
Vision om flere cyklister i Randers
"Vi cykler til arbejde" er en landsdækkende kampagne, der kører hele maj måned. Den falder i tråd med Randers Cykelbys vision om, at flere randrusianere begynder at cykle:
 
- Vi er i Randers Cykelby stolte over, at Randers FC melder sig til kampagnen. Spillerne har mange fans både unge og lidt ældre, og når de springer op jernhesten, håber vi, at der er flere, der følger deres eksempel, siger Birgit Berggrein, ingeniør i Randers Kommune og projektleder for Randers Cykelby i en pressemeddelelse.
 
Du kan melde dig til kampagnen "Vi cykler til arbejde" på www.vtca.dk senest den 20. april.