Herhen flytter staten arbejdspladser

I alt får Østjylland 271 nye arbejdspladser fra staten

Statsministeriet har besluttet at rykke en lang række statslige arbejdspladser væk fra hovedstadsområdet. Foto: Statsministeriet

Det har skabt meget debat, at en lang række statslige arbejdspladser skal flyttes fra primært hovedstadsområdet til andre dele af landet. Også Østjylland får en pæn portion nye arbejdspladser.

Aarhus får flest - nemlig 201 arbejdspladser inden for dele af Styrelsen for Patientsikkerhed, Dansk Institut for Internationale Studier og dele af Geus.

Vrede i Hørsholm: Museum bør ikke rykkes til Djursland

Skanderborg får 32 arbejdspladser fra dele af Bygningsstyrelsen, Silkeborg får 25 fra dele af Skatteankestyrelsen, og Djursland får 13 arbejdspladser fra Jagt- og Skovbrugsmuseet.

I alt er der tale om omkring 3.900 arbejdspladser, der bliver flyttet fra hovedstadsområdet til de øvrige regioner. Det svarer til mere end hver 10. statslige arbejdsplads, når man ser bort fra blandt andet lærere, politibetjente og præster.

Også nye jobs hos SKAT

Arbejdspladserne bliver fordelt på 38 byer i 25 forskellige kommuner, og årsagen er at skabe vækst regionalt og lokalt.

Udover de arbejdspladser, der allerede er fundet nye placeringer til rundt om i landet, vil der som led i regeringens handlingsplan for SKAT blive tilført 350 nye årsværk på inddrivelsesområdet og 50 årsværk til at styrke udbetaling og kontrol på udbytteområdet.

Museum gør klar til sammenlægning

300 af disse arbejdspladser vil blive etableret på SKATs eksisterende lokationer i Thisted, Ringkøbing, Herning, Grenaa, Tønder og Middelfart. Så det betyde endnu flere jobs til Djursland.

Der er afsat 400 millioner kroner er på finansloven til udflytningen.

På kortet nedenfor kan du se en oversigt over de nye arbejdspladser i Region Midtjylland: