Herberg er lukningstruet på grund af manglen på frivillige

02:09

Det Blå Herberg i Aarhus er et nødherberg, som Blå Kors har oprettet, så hjemløse ikke skal sove på gaden i vintermånederne, men herberget i Aarhus mangler frivillige, og det kan få store konsekvenser.

- Vi har simpelthen ikke frivillige nok, så situationen er den, at vi er ret lukningstruet, siger leder af Det Blå Herberg, Tabita Jørgensen. 

Læs også Nødherberg åbner en uge før tid i Aarhus

Og på nødherberget, der overvejende består af hjemløse fra Østeuropa, er der stor mangel på de frivillige.

-Vi har cirka en 15 til 20 stykker, der er aktive. Vi mangler stadig op til 40 stykker, der kunne komme og hjælpe os, siger Tabita Jørgensen.

Det Blå Herberg holder hele vinteren åben om aftenen og natten, og der er plads til ti personer. Det er til stor glæde for hjemløse i Aarhus.

- Jeg behøver dette sted for at sove, det er godt. Jeg kan tage et bad. Jeg har alt, og jeg kan godt lide det her sted, siger hjemløse Bacui. 

Læs også Stor succes med herberg kun for unge

Helle Preuthun er en af de frivillige, der hjælper til på nødherberget, og hun fortæller her lidt om, hvad hun laver på stedet.

- Jeg sørger for at varme noget mad til dem og laver noget kaffe. Jeg sørger for, at der er et rum, som er rart at komme ind i, jeg snakker med dem, jeg rydder op. Jeg sørger for, at de har det godt, og at de hygger sig, siger Helle Preuthun.

Det Blå Herberg holder infomøde for folk, der er interesserede i at blive frivillig, i morgen, onsdag, fra klokken 18.30 og igen den 12. januar også fra klokken 18.30. 

Tidligere leder for Kirkens Korshær Morten Aagaard fortæller her om, hvorfor det kan være svært for nødhjælpsorganisationerne at lokke frivillige til:

02:12 Luk video