Her vil de gerne have lærlinge

To kommuner klarer sig bedst

To østjyske kommuner ligger lunt i svinget, når det kommer virksomheder og deres villighed til at tage en lærling.

32,4 procent af virksomhederne i både Horsens Kommune og Randers Kommune har lige nu mindst én lærling eller praktikant. Det viser en ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

- Udviklingen er også udtryk for, at der generelt i Jylland er en bedre kultur i forhold til at få de unge ind på erhversuddannelserne, siger senioranalytiker Mie Dahlskov Pihl fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Fra top til bund

Mens Horsens og Randers topper blandt de østjyske kommuner, ligger Syddjurs til gengæld helt i bunden af listen med 24,6 procent af virksomhederne, som har en lærling eller praktikant.

- Nogle virksomheder vil sige, at det er på grund af krisen, men hvis vi ser på tallene før krisen, var det tallene cirka de samme. Også dengang var det i gennemsnit en tredjedel af virksomhederne, som tog praktikanter ind, siger senioranalytiker Mie Dahlskov Pihl fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Østjylland følger godt med

Generelt kan de jyske kommuner og virksomheder bryste sig af at klare sig markant bedre end de sjællandske. Også når det gælder antallet af unge, som tager en erhvervsuddannelse.

Favrskov Kommune og Norddjurs Kommuner ligger henholdsvis nummer tre og otte over kommuner, hvor flest unge tager en ungdomsuddannelse. I Norddjurs tafger 34,5 procent af de unge en erhversvudannelse, mens 32,6 procent gør det i Favrskov.