Her skal asylcentrene ligge

100 ekstra asylansøgere er på vej til Norddjurs

Voldby Plejehjem og asylcentret på Robstrupvej i Grenaa.

Det er de to steder, som snart skal tage imod omkring 100 asylansøgere fra blandt andet Syrien.

Den afgørelse har Udlændingestyrelsen truffet her til aften, efter der i flere uger har været usikkerhed om, hvor i Norddjurs Kommune, der skal placeres asylcentre.

- Jeg synes, det ser fornuftigt ud, fordi man får noget, der hænger godt sammen. Det er begge steder, som kan anvendes uden, at man skal til at ændre nogle tilladelser, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Voldby Plejehjem er nedlagt og bygningerne står tomme, så her er der klar til at modtage asylansøgere inden for kort tid.

På Robstrupvej i Grenaa er der i forvejen et asylcenter med omkring 80 beboere. Her vil der blive udvidet med pavilloner, så der i stedet er plads til at bo omkring 120 asylansøgere.

SE TEMA: Fra Syrien til Østjylland

Med Udlændingestyrelsens afgørelse er planerne om midlertidige asylcentre i landsbyerne Rimsø og Georgsminde indtil videre droppet. Det betyder dog ikke, at de to byer ikke kan komme i spil på et senere tidspunkt, fortæller kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt:

- Så må vi tage stilling til det på det tidspunkt. Det giver selvfølgelig noget usikkerhed for borgerne. Særligt i Georgsminde har der været en del røre.

Inden de kommende beboere på Voldby Plejehjem bliver indkvarteret, vil der ifølge Norddjurs Kommune blive afholdt et borgermøde i byen, hvor både kommune, politi og Røde Kors deltager. Borgermødet finder sted den 22. oktober.

På mødet vil der også blive undersøgt muligheden for at inddrage en nedlagt skole i Voldby. Her er den umiddelbare plan, at lokalerne kan bruges til undervisning og som administrationsbygning for Røde Kors.