Her skærer sparekniven i Østjylland

Et smalt flertal i Region Midtjylland vedtager besparelser for 455 mio. kroner. Se hvad aftalen betyder for de østjyske sygehuse

 Regionshuset i Viborg underskrev Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og løsgænger Poul A. Christensen det nye spareforlig, der får konsekvenser i hele regionen.

På forhånd var en del af spareforslagene pillet ud. Det betyder bl.a., at det akutte beredskab bevares som det er i dag. Også den meget omdiskuterede børneafdeling på Regionshospitalet i Randers bevares. Til gengæld mister Randers sin afdeling for patienter med blæresygdomme

Mange medarbejdere fra Regionshospitalet i Silkeborg var mødt frem for at demonstrere mod lukningen af fødeafdelingen i Silkeborg. Men deres protester var forgæves, for som en del af forliget skal fødeafdelingen i Silkeborg lukkes. Ligeledes forsvinder ti medicinske sengepladser i Silkeborg, men intensivafdelingen styrkes med enkelte pladser.

I Grenaa nedlægges de tilbageværende medicinske sengepladser og også i Aarhus må man fremover klare sig med 40 færre medicinske sengepladser.

De borgerlige partier forlod i protest forhandlingerne efter fem timer og står således udenfor aftalen.

(Pdf-dokument, kræver Acrobat Reader)