Her måtte man opgive idéen om rygestop

Social- og Sundhedsskolen i Grenaa har haft svært ved at få eleverne til at kvitte smøgerne

01:51

1 af 2

Det er ikke lige let at stoppe med at ryge og slet ikke at få andre til at lægge de dårlige vaner på hylden.

Det har Social- og Sundhedsskolen i Grenaa måtte erkende efter at have deltaget i et rygestop-projekt arrangeret af Norddjurs Kommune. Kommunen havde fået en million kroner af Sundhedsstyrelsen til aktiviteter på fire ungdomsuddannelser - deriblandt SOSU-skolen.

Efterhånden som resultaterne udeblev, valgte skolen at neddrosle projektet. Det viste sig nemlig, at kun seks ud af de 67 elever fra skolen, som havde deltaget i et rygestop-kursus, var stoppet med at ryge.

- Jeg synes, vi har kæmpet en kamp for at få det op at stå, men vi måtte også indse på et tidspunkt, at det ikke var der, vi kunne lægge de fulde ressourcer, siger uddannelsesleder Rikke Krogh Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Horsens-elever har droppet cigaretterne

Fortsætter med at ryge

Succesraten på ni procent skyldes ifølge uddannelseslederen blandt andet korte forløb og skiftende instruktører på kurserne.

Det samme var billedet på en anden af de deltagende skoler i Norddjurs Kommune. Kun to skoler formåede at knække koden til at få eleverne til at droppe cigaretterne.

En af de elever, som ikke har sagt farvel til smøgerne, er Andreas Thorbjørn Bøystrup. Han ryger en pakke om dagen, og det agter han at fortsætte med - i hvert fald lidt tid endnu:

- Jeg vil nok prøve på egen hånd først. Ellers vil jeg nok tage sådan et kursus, siger Andreas Thorbjørn Bøystrup.

På den kommunale folkeskole, Langmarkskolen i Horsens, er det til gengæld lykkes med rygestop blandt skolens ældste elever. Skolen er nu helt røgfri.

Du kan se mere om rygestop-kampen på Social- og Sundhedsskolen i Grenaa i tv-indslaget øverst i artiklen.