Her holder flest unge sabbat

Se, hvor mange, der venter med en uddannelse

Arkivfoto.

Nogle går i gang med en videregående uddannelse lige efter en ungdomsuddannesle, mens andre venter et par år og holder sabbat.

En ny analyse foretaget af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd lavet for Ingeniørforeningen viser, at der er stor forskel på, hvor i Østjylland flest unge vælger at tage et sabbatår eller to.

I analysen har man set på, hvor mange unge der fortsat holder sabbat to år efter, de har færdiggjort en ungdomsuddannelse.

Favrskov Kommune er den kommune, hvor færrest unge stadig holder sabbat. Her er antallet 21,5 procent.

I den modsatte ende ligger Syddjurs Kommune. Her holder 34,7 procent af de unge fortsat sabbat to år efter endt uddannelse.

Formanden for Ingeniørforeningen, Ida Frost, ærgrer sig over, at så mange unge vælger en lang sabbat:

- De unge skal naturligvis ikke uddanne sig i blinde på et studie uden jobmuligheder. Her mener jeg, at både studievejledere og forældre bør gøre deres yderste for, at de unge kommer i gang med en uddannelse, og gerne med et studie, hvor der er en dokumenteret efterspørgsel. Ud over, at det er vigtigt at holde sig i gang, betyder fremdriftsreformen at SU-mulighederne begrænses, hvis pausen mellem ungdomsuddannelsen og det videre studieliv bliver på over to år," siger Ida Frost i en pressemeddelelse.

Her kan du få et overblik over, hvor mange unge, der fortsat holder sabbat to år efter endt ungdomsuddannelse i din kommune:

- Syddjurs: 34,7 procent

- Norddjurs: 30,4 procent

- Silkeborg: 26,1 procent

- Aarhus: 25,0 procent

- Horsens: 23,6 procent

- Randers: 23,3 procent

- Skanderborg: 22,3 procent

- Odder: 22,2 procent

- Favrskov: 21,8 procent

Kilde: Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.