Her får du 14% i rente

Spar Nord tilbyder årets konfirmander en rekordhøj rente

Spar Nord - Danmarks femtestørste bank med afdelinger i blandt andet Aarhus, Randers og Silkeborg tilbyder i år at forrente konfirmandernes penge med 9-14 procent - den højeste konfirmandrente banken nogensinde har tilbudt.

En dansk konfirmand modtager konfirmationsgaver for titusindvis af kroner, og en stor del af pengegaverne bliver efterfølgende sat i banken på en såkaldt konfirmandkonto. Ifølge Spar Nord sætter den gennemsnitlige konfirmand i niveauet 16.000 kroner ind på sin konfirmandkonto, og med omkring 50.000 konfirmationer i Danmark nærmer det årlige konfirmand-indskud sig 1 milliard kroner.

- Med en indlånsrente på 9-14 procent giver vi konfirmanderne et meget kontant incitament til at sætte en del af deres pengegaver i banken - i stedet for at brænde det hele af nu og her, siger bankdirektør i Spar Nord Lars Møller.

Ikke samme rente
Selv om alle Spar Nords 71 lokale banker tilbyder konfirmandkonti, så varierer renten inden for spændet 9-14 procent. Det skyldes Spar Nords forretningsstrategi, der giver de lokale Spar Nord-banker en vis mulighed for at tilpasse bankens produkter og tilbud til det lokalområde, hvor banken er aktiv.

Konfirmander kan maksimalt indsætte 25.000 kroner på en konfirmandkonto i Spar Nord, og efter 30. december 2011 justeres renten til samme indlånsrente, som gør sig gældende for Spar Nords stjernekunder. Tilbuddet gælder også for de såkaldte "nonfirmander", der ikke vælger en kirkelig højtideligholdelse af konfirmationen.