Her faldt der mest regn

Der kan have været lokale skybrud flere steder i Østjylland

Foto: Berit Ane Westergaard Pedersen

Én måneds regn på bare ét enkelt døgn. Så meget regn faldt der flere steder i Østjylland i løbet af de seneste 24 timer.

Højdespringerne var ifølge DMIs målinger Horsens-, Aarhus- og Mariager Fjord-området, hvor der i løbet af lørdagen kom henholdvis 64, 55,8 og 62,1 millimeter regn. På en gennemsnitlig juli-måned falder der 66 millimeter regn.

Tendensen er, at den kraftige regn har ramt langt den østjyske kyst, mens der længere inde i landet er faldet mindre mængder vand.

Længere syd på ved Hou viser målingerne 24 millimeter, mens man ved målestationen ved Aarhus Lufthavn i Tirstrup har fået 21 millimeter regn.

Flere steder kan der have været tale om lokale skybrud, er meldingen dagen derpå fra DMI:

- Det er faldet meget ujævnt, så vi kan ikke udelukke skybrud. Der har været nogle meget heftige byger, siger vagthavende hos DMI Thyge Rasmussen til tv2oj.dk.

DMI varslede lørdag skybrud med op til 35 millimeter regn på ganske kort tid.

Hvis man ser på mængden af nedbør siden lørdag aften klokken 20 og til og med søndag morgen, så er der også høje tal at finde.

Omkring Mariager Fjord er der kommet 24 millimeter, Aarhus 33 millimeter, Hou 24 millimeter og Tirstrup er tallet 21 millimeter.

Søndag skulle ifølge meteorologerne blive en noget bedre dag med temperaturer på omkring 15-16 grader og stedvise byger.