Her er vejen lukket i to uger

Forvandling af bydel medfører ændringer i sommertrafikken

Foto: Aarhus Kommune

Fra på lørdag og to ugers tid frem er det med at kigge godt på skiltene, hvis du kører rundt nær Gellerupparken i Aarhus.

Strækningen mellem Hejredalsvej og indkørslen til Bazar Vest bliver lukket for al trafik frem til slutningen af uge 29, varsler Aarhus Kommune i dag.

Lukningen er nødvendig på grund af ledningsarbejde, som i sidste ende skal komme beboerne i Gellerupparken og Toveshøj til gode.

- Vi har valgt at gøre det i industriferien, mens der er færrest muligt bilister på vejen, som bliver generet af lukningen, siger Lars Clausen, som er projektleder i Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Arbejdet er en del af den omfattende helhedsplan for Gellerupparken, der skal gøre området mere attraktivt.

Kommunens forventning er, at krydset Hejredalsvej og Edwin Rahrs Vej vil blive et knudepunkt for bilister, gående og cyklister i bydelen. Derfor skal midterrabatten udvides og et helt nyt kryds skal etableres.

For at det kan lade sig gøre, må bilisterne det næste halvandet år vænne sig til at køre 50 i stedet for 60 kilometer i timen og at antallet af spor er skåret ned fra fire til to.

Vejarbejdet på strækningen foregår helt frem til slutningen af 2016.