Her er Taco: Dagens hund reddede familie i gårdbrand

Connie Rasmussen fik først sine børn i sikkerhed - og derefter reddet to heste ud af brændende lade

- Neeej, nu kommer helten ind af døren.

Det er med bevæget stemme, at Connie Rasmussen pludselig afbryder interviewet for at fortælle, at familiens schæferhund Taco kommer ind af døren, mens hun taler i telefon.

Et-årige Taco gjorde sig fortjent til titlen som dagens helt, da han natten til søndag gøede voldsomt og dermed vækkede familien i Bryrup, som kunne konstatere, at det brændte voldsomt i gårdens længer.

Klik her og se mere tv på localeyes.dk

Familien var gået i seng omkring klokken 22.30 og sov derfor, da branden opstod.

- Vi vågner ved, at Taco gør voldsomt. Det gør han ellers aldrig, så vi ved straks, at der er noget galt. Vi sover på første sal, og min kæreste rejser sig op og kigger ud, og så råber han bare: Det brænder!, siger Connie Rasmussen, der har boet på gården i otte år.

Børn i sikkerhed

Hendes første tanke går til hendes to børn på 12 og 15 år, der ligger og sover. Hun får vækket børnene, og får dem med udenfor i sikkerhed. Den yngste dreng på 12 år går i panik, da han ser ilden.

Gårdbrand: Schäferhund vækkede sine ejere ved at gø

- Der kommer meget hurtigt naboer til. Og tilfældige mennesker der kommer kørende og bare smider bilen, fordi de vil hjælpe os. Det er helt fantastisk at opleve i den situation. Så da jeg ved, at børnene er i sikkerhed hos naboer, så gælder det hestene, siger Connie Rasmussen.

Går mellem gløder

Familiens to heste står i en af de længer, der brænder, men det når hun ikke at tænke videre over.

- Jeg ryger bare ind i stalden for at få hestene ud i sikkerhed. Jeg går mellem gløder, og det brænder voldsomt omkring, men jeg når ikke at tænke, jeg handler bare. Det eneste, der står i hovedet af mig, er at få hestene ud, siger Connie Rasmussen.

Missionen lykkedes også, og hun får hestene over på en mark ved siden af, og omkring samme tidspunkt kommer Midtjysk Brand & Redning til stedet.

- Da brandvæsenet ankommer, trækker vi os lidt tilbage, så de kan få lov til at arbejde. De sikrer hurtigt stuehuset, men fortæller, at de ikke kan nå at redde længerne, da de er overtændte. Det er ganske frygtelig at stå og kigge på, fordi det er så voldsomt, og man føler sig så magtesløs, fortæller Connie Rasmussen.

Heste opstaldet hos nabo

Dagen derpå er det stadig chokket, der præger familien. Og så glæden over, at Taco fik vækket familien, da flammerne bulrede løs.

- Brandvæsenet sagde, at var de kommet herud fire-fem minutter senere, så havde stuehuset også været væk. Jeg tør slet ikke tænke på det. Men heldigvis gøede Taco, og så må vi kigge fremad herfra, siger Connie Rasmussen.

Hestene er nu opstaldet hos naboen, og mandag morgen kommer der teknikere til gården for at undersøge, hvad der er årsag til branden.

Du kan se video fra branden herunder. Optagelserne er lavet af Local Eyes: