Her er hestekødet solgt

Havnet i østjyske burgere pg pizzaer

Hestekød fra Hårby Slagtehus er havnet hos flere østjyske pizzeriaer og grillbarer, hvor det blev solgt videre i den tro, at det var oksekød.

Som tv2oj.dk tidligere søndag kunne fortælle, er slagteriet blevet politianmeldt af Fødevarestyrelsen, efter at styrelsens medarbejdere aflagde stedet et besøg.

I forbindelse med kontrol-besøget kunne medarbejderne konstatere, at hestekød blev opblandet i oksekød. Ifølge Fødevarestyrelsen er der også blevet blandet svinekød i oksekødet.

Fem østjyske kunder

Kødet fra Hårby Slagtehus er solgt videre til en række pizzeriaer og grillbarer i bl.a. Østjylland. Det drejer sig om:

Pop's Dinner (Hjelmagervej, Skødstrup), Valentino Pizza (Ole Lund Kirkegaards Stræde, Skanderborg), Nuggi Grill (Grundtvigsvej, Viby), Italiano (Frederiksberggade, Silkeborg) og Lisbeth's Pølsevogn (Krøyer Kielbergsvej, Skanderborg).

Ingen af de fem pizzeriaer og grillbarer har kendt til, at der var blandt heste- og svinekød i det kød, de solgte videre i deres pizzaer og burgere.

En af slagteriets kunder, Valentino Pizza i Skanderborg, har over for TV 2 | ØSTJYLLAND tidligere oplyst, at det føler sig vildledt af slagteriet og er parat til at gå i retten med sagen.