Her er den nye uni-rektor

Rekrutteres fra egne rækker

Brian Bech Nielsen (t.h.) blev onsdag udnævnt til ny rektor på Aarhus Universitet.

Dekan Brian Bech Nielsen efterfølger Lauritz B. Holm-Nielsen som rektor på Aarhus Universitet. Den kommende rektor, der er nuværende dekan ved Science and Technology, tiltræder til august og har kontrakt på seks år.

- Vi har lagt vægt på Brian Bech Nielsens store erfaring som forsker, leder og underviser. Bestyrelsen er ved at lægge sidste hånd på strategien frem mod 2020, hvor der blandt andet lægges vægt på interdisciplinaritet og internationalisering. Og det er vores opfattelse, at Brian Bech Nielsen har både de faglige, ledelsesmæssige og menneskelige evner til at lede universitetet og føre strategien ud i livet, siger universitetets formand, Michael Christiansen, i en pressemeddelelse.

Brian Bech Nielsen er 55 år og født og opvokset i Holstebro. Før han blev dekan på Science and Technology, var han institutleder på Institut for Fysik og Astronomi, hvor han i 2007 blev udnævnt til professor i eksperimentel faststoffysik.

Respekt og ydmyghed

Brian Bech Nielsen er mangeårigt medlem af Det Kgl. Danske Videnskabernes Selskab og beklæder derudover en række bestyrelsesposter. Sidstnævnte har han valgt at trække sig fra, når han til august tiltræder som rektor.

- Indtil august har jeg fortsat fokus på at lede Science and Technology, men jeg ser frem til opgaven som rektor. Aarhus Universitet har spillet en helt afgørende rolle i min karriere og i mit liv, og jeg går til rektorstillingen med stor respekt og ydmyghed over for de opgaver, der venter, siger Brian Bech Nielsen og tilføjer:

- Aarhus Universitets adelsmærke har altid været et højt fagligt niveau, og vi kan kun klare os i den internationale konkurrence, hvis vi fortsat udvikler universitetets stærke faglige discipliner. Samtidig skal vi styrke evnen til at samarbejde på tværs med henblik på at kunne levere viden og løsninger til de store og meget komplekse opgaver samfundet står over for, siger han.

11 personer søgte rektorstillingen, der var opslået både nationalt og internationalt.