Her er den nye teaterdirektør

Den nye teaterdirektør på Aarhus Teater bliver Trine Holm Thomsen

Valget faldt på en erfaren kvinde til at stå i spidsen for Aarhus Teater de næste fire år.

43-årige Trine Holm Thomsen, der tidligere har haft stor kunstnerisk erfaring i kraft af sine 15 år på Aarhus Teater som blandt andet chefdramaturg og konstitueret teaterdirektør, får det fulde kunstneriske ansvar og skal sammen lede Aarhus Teater med direktør Henning Kjærsgaard.

Se: Ny direktør: Jeg er ovenud glad

- Jeg er ovenud glad for, at bestyrelsen har vist mig den tillid at sætte mig i spidsen for Aarhus Teaters kunstneriske udvikling! Aarhus Teater er helt særlig for mig. Jeg har haft et indgående forhold til teatret og dets mange engagerede medarbejdere i mange år, og jeg ved på den baggrund, at der i huset er uendelige og enestående muligheder for at skabe og udvikle god teaterkunst til glæde for publikum, siger hun i en pressemeddelelse.

Fokus på dansk drama og 2017

Den nye teaterdirektør vil have et særligt fokus på at udvikle gruppen af centrale ensembleskuespillere, men også udviklingen af ny dansk dramatik, som ifølge Trine Thomsen er af afgørende betydning for dansk teaters fremtid.

- Og så ligger kulturhovedstad 2017 lige om hjørnet. Der skal Aarhus Teater naturligvis også markere sig som et kunstnerisk visionært og moderne teaterhus og med denne begivenhed yderligere positionere sig regionalt, nationalt og internationalt, siger hun.

Se: Er du den nye teaterboss?

Som begrundelse for valget af Trine Thomsen skriver bestyrelsesformand Peter Parbo:

- Med Trine Holm Thomsen får vi en teaterdirektør, som virkelig brænder for teater og for Aarhus Teater i særdeleshed. Trine er vidende, begavet og handlekraftig og har et indgående kendskab til teaterverdenen i ind- og udland. Hun har klare kunstneriske ambitioner for Aarhus Teater; ambitioner, der foruden en fortsættelse af de store klassiske og musikdramatiske forestillinger også indebærer en styrkelse af skuespillerensemblet, en fortsat satsning på ny dansk dramatik og ikke mindst et vægtigt bidrag til Aarhus 2017.

Trine Thomsen tiltræder stillingen som teaterdirektør 1. juli.