Her er de glade for nye naboer

Asylansøgere skaber liv i nedlagt plejehjem

05:07

1 af 2

Udsigten til, at der skal oprettes et eller to asylcentre på Djursland har den seneste uge skabt bekymring.

For hvad sker der med ens by og lokalsamfund, når op mod flere hundrede asylansøgere pludselig rykker ind?

Det ved borgerne i den lille by Vrå i Nordjylland. Her flyttede der for halvandet år siden 111 asylansøgere ind i et nedlagt plejehjem i byen. Det samme er planen i landsbyen Lyngby på Djursland.

Læs også: Asylcenter bekymrer

I begyndelsen var borgerne i Vrå, ligesom de fleste andre, skeptiske over for tanken om et asylcenter i byen, men i dag er bekymringerne manet til jorden.

- Det var det sædvanlige med, at husene kan ikke sælges og vores piger tør ikke gå forbi her og alle de her ting, siger Peter Duetoft (S), som er formand for integrationsrådet i Hjørring Kommune,

Alle de borgere, som TV 2 | ØSTJYLLAND talte med, havde udelukkende haft positive oplevelser med det nedlagte plejehjems nye beboere.

Gudrun Pedersen bor lige over for asylcentret. Hun har kun oplevet åbenhed og hjælpsomhed. Særligt husker hun en episode, hvor hun en dag skulle have kørt noget jord værk:

- Pludselig stod der en derovre fra og sagde: "I need to help you". Det tror jeg ikke, der var mange danskere, der havde gjort, siger Gudrun Pedersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Også butikkerne i Vrå melder om øget travlhed efter, at asylansøgerne er kommet til byen.

Se hele historien om asylcentret og naboernes oplevelser øverst på siden.