Her er de 10 borgmestre

Status på borgmesterposter i Østjylland

Claus Omann Jensen (V), Steen Vindum (V), Claus Wistoft (V), Marcel Meijer (S) og Uffe Jensen (V) er alle navne, som østjyderne nu skal vænne sig til.

Det er nemlig navnene på de fem nye borgmestre, der skal indtage borgmesterstolen i henholdsvis Randers, Silkeborg, Syddjurs, Samsø og Odder.

Før kommunalvalget i år havde Østjylland udelukkende borgmestre fra Socialdemokraterne og en enkelt fra SF, men nu er der også kommet tre Venstre-borgmestre til.

I Favrskov, Horsens, Norddjurs, Skanderborg og Aarhus fortsætter de socialdemokratiske borgmestre, som det ser ud i øjeblikket.

FAVRSKOV: Socialdemokraterne bevarer magten. Borgmester Nils Borring (S) havde et flot personligt valg og fortsætter på posten.

Se: Borring fortsætter som borgmester

HORSENS: Socialdemokraterne fik et godt valg. Der er et klart flertal bag den siddende borgmester, Peter Sørensen (S), der fik hele 9.999 personlige stemmer.

Se: Overlegen sejr til S

NORDDJURS: Borgmester Jan Petersen (S) bliver på posten med et rødt flertal i ryggen. Borgerlisten mister begge sine mandater.

Se: Glad borgmester med bred støtte

ODDER: Borgmester Elvin Hansen (S) troede på sejren til det sidste, men måtte se sig slået af Venstres Uffe Jensen. Blå blok vandt flertal i byrådet, og det betød borgmesterskifte.

Se: Blå sejr i Odder

RANDERS: Henning Jensen Nyhuus (S) må aflevere sin borgmesterkæde til Claus Omann Jensen (V). Tidligt onsdag morgen lykkedes det Venstre at forhandle en bred konstitueringsaftale på plads med Radikale Venstre, Velfærdslisten, Beboerlisten, Dansk Folkeparti og Konservative.

Se: Ny borgmester i Randers

SAMSØ: De Konservatives Jørn C. Nissen blev væltet af pinden i Østjyllands mindste kommune. Det lykkedes for socialdemokraten Marcel Meijer at indgå en aftale med Venstre og overtage borgmesterposten, selvom Venstre er det største parti i byrådet.

Se: Samsø får S-borgmester

SILKEBORG: Med støtte fra Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance har Steen Vindum (V) et flertal i ryggen og kan kalde sig Silkeborgs nye borgmester. Hanne Bæk Olsen (S) vippes af pinden.

Se: Silkeborg får blå borgmester

SKANDERBORG: Med støtte fra Radikale Venstre, SF og Enhedslisten er der flertal bag den siddende borgmester, Jørgen Gaarde (S).

Se: Rødt flertal i Skanderborg

SYDDJURS: Konstitueringen i Syddjurs Kommune så i første omgang ud til at blive langt mindre dramatisk end i 2009. Efter valgnatten blev Jesper Mathiesen (S) udpeget som borgmester, men knap to uger efter var der igen røre i andedammen. Et borgmesterkup havde set dagens lys, og nu blev det i stedet for Claus Wistoft (V), som kunne overtage borgmesterposten.

Se: Kup: V tager borgmesterpost

AARHUS: Socialdemokraten Jacob Bundsgaard fortsætter som borgmester med et stort rødt flertal i ryggen

Se: Bundsgaard fik klar sejr