Her er beviset: Ulv set igen

Ulv fanget i fotofælde. Se billedet her

Ulven på Harrild Hede virker næsten nedtrykt. Den ønsker sig krondyrsteg - men fandt kun roer! Foto: Facebook.com / Hans Poulsen

Nu burde det være både sikkert og vist: Ulven er kommet til Østjylland.

For godt en uge siden tog en fotograf et billede af et dyr, der formentlig var en ulv, i Hjøllund Plantage ved Silkeborg. Flere eksperter var efterfølgende enige om, at billederne bekræftede, at der var tale om en ulv.

Søndag aften har Naturhistorisk Museum i Aarhus offentliggjort nye billeder, der med nærmest 100 pct. sikkerhed bekræfter, at der i øjeblikket strejfer en ulv rundt i området vest for Silkeborg. Billederne er taget i en plantage ikke langt fra Hjøllund Plantage.

Billedet kan ses på museets facebookside.

Billedet af ulven blev taget af et automatisk vildtkamera.

- I billedfeltet på Hans Poulsens automatiske vildtkamera dukkede pludselig en ulv op. Ikke en ræv, ikke en hund, men en tydeligt skuffet ulv, der ikke havde fået krondyrsteg til morgenmad!, skriver Naturhistorisk Museum på Facebook.

Velegnet for ulve

Billedet af ulven er taget i de store plantage-områder i Midtjylland sydvest for Silkeborg. Ifølge Naturhistorisk Museum er netop dette øde område med hede, plantager og krat velegnet for ulve.

- Hvad kan vi sige andet, end at det er helt ufatteligt fedt? Naturligvis vil hverken krondyr eller rådyr eller alle jægere omfatte ulven med samme begejstring, men der er i allerhøjeste grad plads til alle, skriver Naturhistorisk Museum.

- Med ulven er den danske natur blevet en smule mere naturlig, og vi er i sandhed blevet et sagnomspundet dyr rigere. Lad den nu leve, og lad os nu håbe, at den ikke render ud foran en bil i morgen.

Se endnu et billede af ulven her.