Henriette Kjær talte usandt på tv

To kreditorer har endnu ikke modtaget penge fra Henriette Kjær og samleveren Erik Skov Pedersen

Henriette Kjær og samleveren Erik Skov Pedersen afdrager ikke på gælden efter Skov Pedersens firma gik konkurs i 2005.

Det oplyser to kreditorer, der tilsammen mistede over en halv million kroner ved konkursen, men aldrig har set deres penge, skriver B.T. mandag.

Den nu tidligere gruppeformand hos De Konservative har ellers to gange de seneste uger udtalt, at parrets dårlige økonomi - og den manglende evne til at betale regninger - slet ikke skyldes uvilje eller dårlig moral:

Forklaringen er alene, at Erik Skov Pedersen i 2005 gik konkurs med sit firma Strategikompagniet ApS, og at parret siden har kæmpet en hård kamp for at betale kreditorerne tilbage.

- I den forbindelse var der en del gæld og kreditorer, der skulle have betalt penge tilbage, som han egentlig ikke havde behøvet, men af moralske årsager valgte han at betale nogen penge til dem.

- De penge blev taget ud af vores privatøkonomi og det siger sig selv, at derfor har vi en anstrengt økonomi i dag, men vi gør, hvad vi kan med at høvle gælden ned og vi afdrager flittigt hver eneste måned, sagde Henriette Kjær til TV2 Nyhederne den 21. januar.

Det er i skærende kontrast til, at den tidligere ansatte i Strategikompagniet Jeanette Hylleborg aldrig har fået nogen af de 151.125 kroner, hun havde til gode i løn.

- Det både skuffer og provokerer mig, at Henriette Kjær på tv fortæller, at hun og Erik Skov af moralske årsager hver måned betaler af på deres gæld efter konkursen.

- Jeg har aldrig nogensinde fået de penge, som Erik Skov skyldte mig for tre måneders arbejde, og 150.000 kroner for en privat person som mig, siger hun.

En anden tidligere kreditor, revisionsfirmaet Nielsen og Christensen A/S, oplyser, at det heller ikke har modtaget penge.