Henriette Kjær stopper i politik

Henriette Kjær har trukket sig fra sine poster som politisk ordfører og gruppeformand

Henriette Kjær er fortid som politisk ordfører og gruppeformand for Det Konservative Folkeparti. Det oplyser hun i en pressemeddelelse.

- Jeg har efter nøje overvejelse besluttet mig for bede Lars Barfoed om at blive fritaget for mine hverv som gruppeformand og politisk ordfører.

- Jeg fortsætter i Folketinget frem til det kommende folketingsvalg og vil passe de arbejdsopgaver, jeg bliver stillet overfor, siger Kjær i pressemeddelelsen.

Hun har samtidig valgt ikke at stille op til næste folketingsvalg.

Det Konservative Folkepartis partileder Lars Barfoed udtaler:

- Jeg har stor respekt for Henriette Kjærs beslutning om at trække sig fra sine politiske poster i partiet. Hun har været udsat for voldsom mediestorm på baggrund af privatøkonomiske anliggender, der i den seneste tid desværre har skygget for hendes store politiske indsats for vores parti. Henriette Kjær har samtidig oplyst mig, at hun ikke genopstiller ved næste folketingsvalg. Det beklager jeg meget, for hun er en dygtig politiker og en god konservativ kammerat.

- På dagens gruppemøde vil jeg indstille Carina Christensen som ny politisk ordfører, Tom Behnke som ny gruppeformand og Mike Legarth som ny næstformand for folketingsgruppen.