Helt udsolgt til halvmarathon

Flere tusinde løbere er klar til start - måske flere på vej

Når der bliver fløjtet til start ved Nykredit Aarhus City Halvmarathon, vil der i år være endnu flere løbere, der er hoppet i løbeskoene.

I går aftes fik arrangøren Aarhus Motion solgt det allersidste startnummer og har derved solgt i alt 10.000 startnumre til årets løb.

Det er tredje gang, at løbet bliver afviklet. Sidste år var der 9.400 løbere klar til start og året forinden var der 8.200 løbere.

De 10.000 løbere fra både indland og udland glæder arrangøren, som i år har haft en god mavefornemmelse:

- Vi havde en idé om, at der ville blive rift om pladserne i år. Ved en brugerundersøgelse fra sidste år svarede 99% af de adspurgte deltagere, at de ville deltage i løbet igen. Men det er helt fantastisk, at vi allerede har nået vores mål allerede her i midten af marts, siger Thomas Glud, arrangementschef i Aarhus Motion.

Den massive interesse for at løbe den 21,097 kilometer lange rute, har nu fået Aarhus Motion, Aarhus Kommune og en række sponsorer til at undersøge muligheden for, at åbne tilmeldingen for 2.000 ekstra løbere.

- Da flere deltagere vil betyde, at vejene i Aarhus skal være lukket i længere tid end først antaget, kræver det en godkendelse fra Aarhus Kommune, før vi kan hæve antallet af deltagere. Derudover er vi i dialog med vores trøjesponsor NEWLINE, for at høre om det er muligt for dem at fremskaffe flere løbstrøjer. Men dialogen er rigtig god, så jeg er sikker på, at vi finder en god løsning, siger Thomas Glud, arrangementschef i Aarhus Motion.

Det forventes at Aarhus Motion i løbet af tirsdag formiddag kan komme med en tilbagemelding på, hvorvidt det er muligt at åbne for 2.000 ekstra pladser.