Helt ude i skilteskoven

Kommune stikker kæp i hjulet for cykelløb

01:32

1 af 2

Nye strammere krav fra Aarhus Kommune kan betyde, at der bliver færre penge til syge børn på Aarhus Universitetshospital.

De seneste fire år har Allan Søndergaard hver sommer ved hjælp af sponsorer samlet penge ind ved at arrangere cykelløbet "Giv 24 timer" rundt om Brabrand Sø.

Nu har Aarhus Kommune imidlertid gjort det sværere at cykle penge hjem til de kræftsyge børn. Ifølge Allan Søndergaard kræver kommunen, at den 68-årige pensionist skal betale op mod 15.000 kroner for skilte til at afmærke stien.

Heldigvis for Allan Søndergaard er forskellige sponsorer villige til at hjælpe med at opsætte de ekstra trafikskilte, når løbet afholdes til sommer.

Se: 24 timer på cykel

Han undrer sig dog over, at det overhovedet er nødvendigt at opsætte flere end de 25-30 skilte, som han normalt sætter op, når løbet afvikles.

- Der er ingen, der har klaget over noget som helst. Det er åbenbart et nyt krav, kommunen stiller. Jeg har ikke rigtigt kunne få nogen forklaring på det, andet end at de har skærpet kravet, siger Allan Søndergaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det er ikke et krav fra politiet. De gange, jeg har snakket med politiet, siger de, at man ikke skal have tilladelser til noget, hvis der er under 100 deltagere. Men færdselsreglerne skal selvfølgelig overholdes.

Overskuddet fra "Giv 24 timer" går ubeskåret til Kirurgisk Børneafsnit på Aarhus Universitetshospital.

Se et interview Allan Søndergaard i videoen øverst i artiklen. Videoen er lavet af Palle Hansen.