Helmig hyldet

Vinder sin 14. Danish Music Award

Det blev hele Danmarks popdreng, aarhusianske Thomas Helmig, der stak af med Årets Ærespris til Danish Music Awards (DMA) i Forum lørdag aften.

Og det var en meget stolt herre, Ritzau fangede efter prisoverrækkelsen.

- Jeg er meget stolt af den, og jeg blev meget overrasket, da de ringede mig op og sagde, at de gerne ville have mig til stede, siger sangeren.

Inden overrækkelsen blev den garvede sanger æret af den yngre generation i branchen - først af Mads Langer, der sang "Nu hvor du har brændt mig af".

Herefter indtog Outlandish scenen og optrådte med deres version af "Stupid Man", efterfulgt af Burhan G, der sang "Midnat i Europa".

Publikum gik amok

Publikummet gik amok, og for hovedpersonen selv var der ikke andet end glæde at spotte.

- Jeg blev meget overrasket af den optræden, de unge lavede. Jeg blev først meget stolt af deres optræden, og så er jeg samtidig meget rørt, siger sangeren.

- Der var mange sange, de kunne have valgt at optræde med. Men jeg synes faktisk, at dem, de valgte, passede pisse godt til dem, tilføjer han.

Stolt Renee

Thomas Helmigs hustru, Renee, var ligeledes fuld af begejstring efter overrækkelsen.

- Jeg synes, at det er fantastisk, og jeg er meget stolt af ham, siger hun.

- Jeg kan godt lide den måde, man hylder de rødder, der var fremme for 10-20 år siden, tilføjer hun.

Æresprisen ved årets DMA er den fjortende statuette til Thomas Helmig, og prisen blev overrakt af sidste års vinder, Nik & Jay. Duoen gjorde det klart, hvorfor det netop er Helmig, der skulle æres:

- For os er musik lig med følelser, og derfor er det helt oplagt, at det er Thomas Helmig, der modtager Årets Ærespris, sagde de ved overrækkelsen.