Helikoptervrag er fundet

Tre personer er omkommet - en person savnes stadig

Genrefoto. Foto: Colourbox / Google Maps

Det er lykkes redningsmandskabet at finde vraget af den helikopter, der fredag ved middagstid styrtede i havet mellem Røsnæs og Samsø.

Fire personer var om bord i helikopteren, da den styrtede ned, og Søværnets Operative Kommando har stået for eftersøgningen af personer og vragdele efter styrtet.

I løbet af fredagen er tre af de ombordværende fundet døde.

- Søværnets Operative Kommando har fundet vraget og undersøgt det, men den sidste person var ikke inde i vraget, så eftersøgningen fortsætter, siger Lene Madsen, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, til Ritzau.

Helikopteren var angiveligt på vej fra Sjælland til Samsø, da den af ukendte årsager styrtede i havet mellem Røsnæs og Samsø.

Der var fire personer om bord, og de tre er altså nu bjærget, men politiet ved ni timer efter styrtet endnu ikke, hvem de er.

Læs også Tre døde i helikopterstyrt

- Vi arbejder stadig på at få dem identificeret og underrettet de pårørende, siger Lene Madsen.

Det var en sejler, der klokken 11.59 slog alarm og fortalte, at en helikopter var styrtet ned.

- Det er sket langt fra kysten, nærmest midt imellem Røsnæs og Samsø, fortalte kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard tidligere fredag til Ritzau.

Flyvevåbnets redningshelikoptere har ud over de tre dræbte fundet vragdele fra helikopteren.

Sammen med redningshelikoptere har blandt andet fregatten Iver Huitfeldt, en redningsbåd fra Grenaa, to af SOK's patruljefartøjer og marinehjemmeværnsfartøjet Jupiter deltaget i eftersøgningen.