Heidi: Det er ubehageligt

Heidi Neergaard har ikke været i en måned

03:25

1 af 2

- Jeg havde slet ikke tænkt, at man kunne behandle mennesker sådan, siger Heidi Neergaard, der fortæller, at det er en måned siden, at hun sidst har været i bad.

- Det piller meget ved ens selvværd og det at være menneske. Det er rigtig klamt, ulækkert og ubehageligt. Det er absolut ikke værdigt, siger Heidi Neergaard.

TV 2 | ØSTJYLLAND har den seneste tid fortalt om Heidi Neergaard, der i nu i en måned ikke har været i bad, fordi hendes plejepersonale ikke har tid til at give hende et.

- Jeg synes, det er en forfærdelig situation, og jeg er næsten kommet dertil, hvor jeg synes, at dyr bliver behandlet bedre end mig, siger Heidi Neergaard fra Randers.

Se: Fire uger uden bad

50-årige Heidi Neergaard er spastisk lammet i benene, og hun er derfor stærkt afhængig af hjælp.

Hun har tidligere været tildelt hjælperordningen BPA - Brugerstyret Personlig Assistance - hvor handicaphjælpere døgnet rundt på skift sørger for personlig pleje og hjælp.

Randers Kommune per 1. juni frataget Heidi Neergaard døgnhjælpen, fordi hun ikke har kunnet overskue at være arbejdsgiver for handicaphjælperne, og derfor har hun siden modtaget hjælp fra Hjemmeplejen. Men da hun er meget plejekrævende, har Hjemmeplejen ifølge Heidi Neergaard endnu ikke haft tid til at give give hende et bad.

Du kan se interviewet med Heidi Neergaard i tv-indslaget øverst på siden.