Havvindmøller i medvind

Energistyrelsen siger ja til forundersøgelser i Aarhus-bugten

Energistyrelsen har givet tilladelse til, at fem østjyske el-selskaber går i gang med forundersøgelserne til opførelsen af en stor vindmøllepark på Mejlflak i Aarhus Bugten mellem Helgenæs og nordspidsen af Samsø.

Samarbejdet mellem de fem el-værker foregår i Havvind Århus Bugt (HÅB), og undersøgelserne skal være slut inden 1. juli 2012.

Projektet omfatter etablering af 20 stk. 3-6 MW vindmøller med en højde på 150-200 meter og en samlet kapacitet på 60 til 120 MW

- I regeringens forslag til Energistrategi er der medtaget 400 MW kystnære havvindmøller. Jeg håber, at et energipolitisk forlig vil vedtage et større udbygning og sikre bedre afregningspriser for strømmen fra de kystnære havvindmøller, Søren Egge Rasmussen, formand for HÅB.

- Derudover mangler der at blive afklaret hvilke forsøgs og demostrationselementer som politikerne eventuelt vil fremme i de kystnære havvindmøller. De tanker der er medtaget i energistrategien om at forsøg og demonstration, kan være med til at sikre og fastholde visionen om Århus som verdens Vindhovedstad, hvis der vedtages bedre økonomiske rammer, siger han.

HÅB's ejerkreds består af de fem elselskaber omkring Aarhus Bugt − Brabrand Elselskab, Galten Elværk, NRGi amba, Viby Elværk og Østjysk Energi - samt Vindmøllelaug Århus Bugt.

Læs mere om vindmøllerne i Aarhus Bugt på vindmøllelaugets hjemmeside på http://vaab.dk/