Havvindmøllepark bliver verdens største

Allerede i 2012 skal 100 enorme vindmøller stå klar i Kattegat mellem Djursland og Anholt.

En vindmøllepark, som kan producere strøm nok til at dække 400.000 husstandes årlige el-forbrug, vil om få år være en realitet i Østjylland.

Der er tale om en park bestående af 100 gigantiske vindmøller, der skal opføres i Kattegat mellem Djursland og Anholt, oplyser DR.

Den endelige beslutning træffes tilsyneladende først senere på måneden, men ifølge DR's oplysninger er placeringen og tidsrammen ganske sikker.

- Djursland-Anholt placeringen er den mest optimale. Det er den dels på grund af økonomien, fordi det er den billigste, altså her hvor vi får den laveste kilowatt timepris, og hertil kommer også, at Djursland-Anholt er planlægningsmæssigt den nemmeste løsning, siger Lars Christian Lilleholt, Venstres energiordfører, om planerne og placeringen af havvindmølleparken.

Ifølge DR mangler flere partier stadig at give deres mening om placeringen til kende, men hovedparten af energiordførerne i Folketinget mener, at Kattegat er det rigtige sted at placere den næste vindmøllepark.

- Havvindmølleparken her vil blive et godt udstillingsvindue for dansk vindmølleindustri og dermed også en god eksportvare, og udviklingsmæssigt og forskningsmæssigt vil det være en park, der kommer helt i front, siger Lars Christian Lilleholt til DR.