Havnedirektør vil have kigget på udlejning

Flere virksomheder på Aarhus Havn lever ikke op til lokalplanen

02:03

1 af 2

Aarhus Havn er i dag ikke blot hjem for traditionelle, maritime virksomheder og industri.

I takt med byens udvikling er flere virksomheder uden et tydeligt havnerelateret formål rykket ind i erhvervslokalerne. Eksempelvis har flere mode- og designfirmaer i dag adresse på havnen - og det er umiddelbart i strid med lokalplanen.

Derfor efterlyser direktør for Aarhus Havn, Jacob Flyvbjerg Christensen, nu klarere retningslinjer for, hvilke virksomheder som har lov til at leje sig ind i erhvervslokalerne på Aarhus.

Ulovlig havne-udlejning fortsætter

Han mener, at det er op til Aarhus Kommune at kigge lokalplanerne for det 140.000 kvadratmeter store område igennem og muligvis revidere dem:

- Tiden er løbet fra de gamle bestemmelser. Fra dengang der lå en flydedok og et kraftvarmeværk, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Også Statsforvaltningen har øjnene rettet mod Aarhus Kommune i sagen om udlejning til formål der ikke er defineret i lokalplanen. Statsforvaltningen har netop anmodet kommunen om at redegøre for, hvorvidt, der udlejes til formål, som strider imod lokalplanen

Transport med skibe

TV 2 | ØSTJYLLAND har besøgt flere af de virksomheder, som ikke umiddelbart har en umiddelbar tilknytning til havnen.

En af dem er Turbineforlaget, som udgiver diverse bøger inden for børnelitteratur og romaner. Her peger projektchef Søren Højlund Carlsen på, at forlaget har sin berettigelse på havnen eftersom, at en del af bøgerne bliver transporteret med containere via skibe:

- Vi har en grund til at være her. Det er vores figenblad for ligesom at ligge her på havnen, siger Søren Højlund Carlsen.

Tøjvirksomheden Minimum retfærdiggør også deres leje af lokaler på havnen med logistik. En del af virksomhedens tøj bliver importeret fra udlandet.

Du kan se hele tv-indslaget om udlejning på Aarhus Havn i afspilleren øverst i artiklen.