Havnearbejdere sagsøger Bjerregaard og Bundsgaard

Jacob Bundsgaard (S) og Gert Bjerregaard (V) er blevet sagsøgt for injurier

Retten skal afgøre, om borgmester Jacob Bundsgaard (S) og Gert Bjerregaard (V) skal dømmes for injurier efter deres udtalelser om havnemedarbejdere i byrådet den 7. oktober 2015.

Stævningen er det seneste kapitel i den omtalte SMS-sag, hvor ledende medarbejdere på Aarhus Havn ikke kunne stå for fristelsen til at læse en medarbejders SMS'er og efterfølgende fyrede tre kranførere. Den foreløbige kulmination i sagen skete i september 2015, da Retten i Aarhus konkluderede, at de to ledende medarbejdere handlede ulovligt og blev kendt skyldige.

Nu melder et nyt kapitel sig på banen, og det fremgår af stævningen, at Jacob Bundgaard har udtalt følgende på det åbne byrådsmøde den 7. oktober 2015: "man havde optrådt illoyalt overfor den virksomhed, man var ansat på, og derudover havde mobbet kolleger med henblik på at få dem til at sige op." Gert Bjerregaard har ifølge stævningen udtalt følgende ved samme lejlighed: "Vi ved os' at de tre kranførere har udøvet massiv mobning på deres arbejdsplads. Vi ved, at de har forhindret kollegaer i at tage overarbejde."

Keld Sørensen er en af de tre havnemedarbejdere, der blev fyret som følge af SMS-sagen, og han vil ikke finde sig i udtalelserne fra Jacob Bundsgaard og Gert Bjerregaard.

'De lyver'

- De er folkevalgte politikere, og de har svinet os til i byrådssalen - det er utilstedelig opførsel. De påstår, at de ved, vi har mobbet vores kolleger, og det er løgn. Det vil vi fandeme ikke have siddende på os, fortæller Keld Sørensen til tv2oj.dk.

Han fortæller desuden, at Jacob Bundsgaard og Gert Bjerregaard har haft mulighed for at trække udtalelserne tilbage.

Læs også Tidligere ansat glæder sig til retssag

- Den mulighed har de haft siden, de sagde det i byrådssalen. Vi har haft korrespondance med dem for at få dem til at trække det tilbage, og vi fik bare et brev retur om, at de synes, det (udtalelserne, red.) var i orden. Derudover informerede de os om, at al korrespondance skulle foregå via advokaten, lyder det fra Keld Sørensen.

Han og de to andre kranførere, Frants Birger Rasmussen og Kai Villadsen, fandt lynhurtigt ud af, at de ville stævne de to politikere.

- De står til en bøde, men det er jeg egentlig ligeglad med. Jeg, min kone og vores børn har prøvet at blive mobbet, så vi har haft det tæt inde på livet, og jeg vil ikke have på mig, at jeg er en mobber. De skal trække det tilbage, understreger Keld Sørensen.