Har ventet på gennembrud

Brosbøl et oplagt valg, mener kommentator

Foto: Socialdemokraterne

Den relativt ukendte østjyske politiker Kirsten Brosbøl (S) var ikke spået en ministerpost forud for statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) rokade, der sivede ud gennem medierne søndag aften.

Alligevel er det oplagt, at den nye miljøminister får mulighed for at vise sit værd, mener politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg.

- Kirsten Brosbøl er en politiker, som har ventet på at få sit gennembrud. Hun er en talentfuld politiker på mange områder. Og det er på mange måder oplagt, at hun kommer helt ind i regeringen.

- Mange havde ventet, at Mette Reissmann havde stået forrest, men når man tænker over det, er det oplagt med Kirsten Brosbøl, siger han.

Rokaden berører i alt 11 ministerier. Med i rokaden er fire helt nye navne, som kan sætte sig på hver sin ministertaburet.

Se: Kirsten Brosbøl får ministerpost

Det er tale om socialdemokraten Mogens Jensen (S) som ny handels- og udviklingsminister, Magnus Heunicke (S) som transportminister, Sofie Carsten Nielsen (R) som uddannelsesminister og Kirsten Brosbøl.

- Der er et par overraskelser, som blandt andet Kirsten Brosbøl og Mogens Jensen. Det er ikke nogle navne, som har ligget lige for. Der var nogle andre, som man regnede med stod foran, siger Troels Mylenberg.

Kirsten Brosbøl er født i Odder og opstillet i Skanderborg-kredsen. Hun overtager posten som miljøminister fra Ida Auken, der i sidste uge meldte ud, at hun skifter til De Radikale.

Ministrene ventes at blive præsenteret for dronning Margrethe mandag formiddag.