Har skaffet 57 akutjob

Har opfyldt 30 procent af regeringens mål

Genrefoto

Horsens Kommune har frem til den 4. december skaffet 57 akutjob til langtidsledige og har dermed fundet frem til 30 % af de akutjob kommunen ifølge regeringens mål skal skaffe inden den 1. juli 2013.

Horsens Kommune placerer sig dermed på en 6. plads - kun overgået af København, Aarhus, Odense, Viborg og Esbjerg, srkier kommunen i en pressemeddelelse.

De 57 akutjob omfatter faglærte og ufaglærte jobs i det private og offentlige.

Ifølge Horsens Kommunes beskæftigelsesdirektør Frode Fårup skyldes de mange akutjob ikke mindst, at virksomhederne spiller aktivt med:

- Én ting er jo at finde akutjobbene. Noget andet at få dem besat med de rigtige medarbejdere. I Horsens Kommune har vi rigtig gode forudsætninger for at skabe de rette jobmatch med både faglærte og ufaglærte, fortæller Frode Fårup og tilføjer, at ambitionen i Horsens Kommune er at nå i mål med mindst 400 akutjob.

Ifølge regeringsaftalen skal der på landsplan skaffes 12.500 akutjob til mennesker, der er i fare for at ryge ud af dagpengesystemet. Det svarer til i alt 190 akutjob i Horsens Kommune.

I Horsens Kommune bliver alle midlertidige stillinger (herunder barsels- eller sygdomsvikariater, opgavebestemte stillinger m.v.) opslået som akutjob på jobnet.dk, skriver kommunen i pressemeddelelsen.