Har før raset mod lønnedgang

Denne gang er det anderledes, mener fagforbund

I de kommende uger skal de ansatte på Danish Crowns svineslagteri i Randers beslutte, om de er villige til at gå ned i løn for måske at redde deres egne arbejdspladser på længere sigt.

Fagforeningen Fødevareforbundet NNF bakker op om tillidsfolkenes plan, der blandt andet kan ende med en lønnedgang på omkring 1000 kroner efter skat om måneden det første år for hver enkelt medarbejder.

Men både fagforeningen og de ansatte på Danish Crown har før sagt nej til lønnedgang. Denne gang er det dog anderledes, lyder det fra fagforeningen.

- Det bliver ikke billigere for Danish Crown. De skal stadig betale det samme til slagteriarbejderne som hidtil, siger Ole Wehlast, formand i Fødevareforbundet NNF, til Ritzau.

Se: Medarbejdere skal investere i svin

- Vi bakker op, fordi det her ikke er et spørgsmål om at gå ned i løn alene. De ansatte går ikke ned i løn for at give aktionærer eller andelshavere et større udbytte. Pengene bliver sat i et investeringsselskab, som skal investere i svinelandbruget, tilføjer han.

Derudover kommer de ansatte tilbage på deres oprindelig lønniveau efter de fire år, som der er lagt op til, at aftalen skal vare.

Ole Wehlast lægger samtidig vægt på, at ledelsen på Danish Crown har garanteret, at der ikke vil blive lukket afdelinger i svineslagteriet i den fire-årige periode, hvor de ansatte giver afkald på en del af deres løn.

- Det er helt nyt, at man får garantier, når man laver denne her slags aftaler, siger han.