Hans åbner dagpleje: Lidt bævrende at gøre det som mand

Hans Bisgaard fra Randers har taget springet og blevet en af landets få mandlige dagplejere

01:38

Gennem årene er der sket et opbrud i de såkaldte mande- og kvindejobs, men der er trods alt stadig visse fag, som primært beskæftiger det ene køn. Et af dem er dagplejen, som er stærkt overrepræsenteret af kvinder. Men nu trækker en ung mand fra Randers i den anden retning.

Hans Bisgaard har nemlig besluttet sig for at åbne sin egen private dagpleje i den sydlige del af byen, og nu søger han efter sine tre første børn.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle, efter jeg var stoppet på min uddannelse. Så tænkte jeg, at det var tid til et nyt job, og jeg blev ansat i en børnehave i nogle måneder. Det var det fedeste nogensinde, fortæller Hans Bisgaard om en af grundene til at åbne en dagpleje.

For han blev nemlig bidt af at arbejde med børn, og han gik i gang med at undersøge mulighederne for at lave sin egen dagpleje. Han tog sammen med sin kone kontakt til kommunen og andre relevante myndigheder og fik tilladelse til at etablere dagplejen.

Klar med åbent hus

- Nu har jeg anlagt terrasse, bygget gyngestativ og et lille tårn med rutsjebane, skaffet scootere og tvillingevogn, puslebord og bunker af legetøj, siger den nye dagplejer.

Hans Bisgaard havde dog visse betænkeligheder ved som mand at kaste sig ud i jobbet som dagplejer.

Læs også Efter store fyringsrunder: Halvdelen af alle dagplejere er væk

- Jeg var lidt bævrende over for at gøre det som mand. Hvad tænker forældrene lige? Der er jo ikke mange mænd i det her fag, men jeg tror, at det positive overskyggede mine bange anelser, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Muligheden for at gå hjemme og hygge om tre små rollinger vægtede højere.

På nuværende tidspunkt har ingen børn meldt sig til den nye dagpleje, men Hans Bisgaard håber snart, det kommer. Indtil da holder han åbent hus for at vise stedet frem for interesserede forældre.

Du kan se klip fra dagplejen og interview med Hans Bisgaard øverst på siden.